Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Rendőrség: csak politikai ügyekben erélyes?

2007.02.13. 09:00 paraszolvencia

Komcsizás-gyanús cikket hozott a posta bizonyos Hörg Metál nevű olvasónktól. Nagyon gyorsan  elhatárolódunk, egyrészt mert értelmiségi köreinkben meglehetősen ritka madár a komenista, másrészt mert gyávák vagyunk és erősen parázunk attól a csúnya állattól, hogyishívjáktól, megvan: vipera. Szóval mindörökkön örökké éljen a Szadesz-Maszop megbonthatatlan barátság és kormányzás, valamint le a nácikkal.

T. Mindenki, nagyon örvendek, hogy Európa legbiztonságosabb fővárosában élhetek, ahol a világ többi országában általában szent állatként tisztelt turistákat nagyobb eséllyel vernek  meg rendőrruhás valakik, mint bárhol a világon. Hálás köszönet Gergényi et. vasprefektusi vívmányaiért, de szeretném felhívni a haladó világ közvéleményének figyelmét, hogy azért bőven van még tennivaló a végső győzelemig.

Szerdán, kora délután az V. kerületi Molnár utcában szállítottunk árut, amikor odasomfordált hozzánk egy baloldali kinézetű személy és eladásra ajánlott mindenféle tárgyat (szavai szerint „frissen bugázott") tárgyat, Gilette borotvától márkás illatszerig. Mi megköszöntük a bizalmat, de mivel nem kívánjuk vásárlással támogatni ezt a parazita réteget, elhessegettük az illetőt. Illető némi höbörgés után átbaktatott az utca túloldalára, ahol csatlakozott hozzá egy hasonszőrű haverja, akinél egy Hilti fúrógép volt, a járdára letéve ellenőrízték a doboz tartalmát. A 12 szám alatti háznál próbálkoztak a bejutással (csengetés, majd szórólapot hoztam duma), de a háziak közül senki sem nyitott ajtót, egy idő után feladták és megvárták, hogy valaki kijöjjön, akkor meg besurrantak a nyíló kapun a házba.

Számunkra annyira gyanús volt a két arc, hogy némi tanakodás (5 perc) után felhívtuk a zsarukat, ahol is csekély 5 percnyi magyarázkodás után sikerült a Kecskeméti utcai rendőrőrsre kapcsolódni. A szolgálatos rendőr történetünket hallva először is megpróbált lerázni (ezek bizonyára románok, akik a kínai piacon vásárolt olcsó árukkal házalnak). Mikor felhívtuk a figyelmét, hogy az árúk jellegűk miatt inkább bolti lopásból származnak, valamint miért használt fúrógéppel surrannak házalni, szolgálatos rendőrünk kelletlenül megígérte, hogy kiküld egy járőrt. Mi megadtuk a saját koordinátáinkat (figyeljük a bejáratot, stb.), majd kapcsolat bontott, állampolgári bejelentés vége.

Epilógus: a 4 utcányira levő kapitányságról kb. 25 perc alatt megérkezett egy rendőrautó, de megállás nélkül elhajtott, hiába integettünk utánuk. Addigra persze a két gyanús személy már elhagyta az épületet, egy dobozzal gazdagodva sietősen távoztak, majd az első sarkon szétváltak. Mi meg azóta is leesett állal vakarjuk a tökünket a nemrég még olyan erélyes rendőrségünk érdektelenségét látván.

1 komment

Címkék: rendőrség police impotencia motiválatlanság érdektelenség

A bejegyzés trackback címe:

https://paraszolvencia.blog.hu/api/trackback/id/tr7936133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doktor.dikhed 2009.02.18. 14:05:16

Remek kis írás, a Sanyi képével az élen.
süti beállítások módosítása