Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Lánchíd, Világörökség, feljelentés

2006.11.13. 02:06 paraszolvencia

 


 
Feljelentjük Demszkyt hűtlen kezelésért, valamint seggfejségért.

 

World Heritage, Budapest, Chain Bridge
Világörökség, Budapest, Lánchíd
Schätze der Welt, Budapest, Kettenbrücke

Világvárost építünk, Demszky megmondta. Ez a mi városunk. Valamint mostanában az a legnagyobb problémája a felhőkarcoló-építésben érdekelt befektetői lobbinak, valamint az általa szponzorált városvezetésünknek, hogy „Budapestnek mozgalmasabb, egyedibb városi sziluettre van szüksége".

A Lánchíd a Fővárosi Önkormányzat kezelésében. A mi városunk.
Recorded: 2006.11.11

További:

Köszönet a Szentkirályi ásványvizesnek, legalább a budai hídfő nagyobb részét levakarták tavasszal:

A Műemléki Világnap alkalmából a Szentkirályi Ásványvíz Kft. - a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal és a Lát-Kép Egyesülettel együttműködve - elkezdte a Széchenyi Lánchíd budai lábazatának megtisztítását. A többnapos akcióval a Szentkirályi célja az, hogy felhívja a közvélemény figyelmét hazánk építészeti és természeti értékeinek megőrzésére és védelmére.

A Műemléki Világnapon elinduló projekt során teljes egészében eltüntetik a graffitiket és falragaszokat, valamint a környezeti ártalmakból származó szennyeződéseket a Lánchíd budai lábazatáról. A híd pilonjának északi és déli oldalán található mészkőfalat speciális párásított levegős technológiával tisztítják meg a szakemberek - korábban ezt a módszert használták a Halászbástya és a Bazilika esetében is. A Szentkirályi Ásványvíz Kft. által finanszírozott és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, valamint a Lát-Kép Egyesület szakmai közreműködésével végrehajtásra kerülő akció várhatóan négy napig tart.

"A műemlékvédelem olyan ügy, amely mögé a vállalkozásunk szívesen odaáll, hiszen - akárcsak kiváló minőségű ásványvizeinkre - hazánk építészeti örökségére és természeti szépségeire is büszkék vagyunk" - nyilatkozta Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. ügyvezető igazgatója.

Hanzély Ákos, a Lát-Kép Egyesület elnöke hozzátette: "Olyan akciókat szervezünk és támogatunk, amelyek egyrészt látható változást hoznak az érintett mikrokörnyezetben, másrészről mozgósítják, és aktív cselekvésre ösztönzik a város lakóit."

A kezdeményezők célja, hogy felhívják a figyelmet a műemlékvédelemre, valamint épített örökségünk megóvásának fontosságára - ahogyan azt a Szentkirályi nevezetes épületeinket bemutató palackcímkéin már 2006 eleje óta teszi.

Április 18-át az UNESCO ICOMOS Szervezetének (Műemlékek és Műemléki Együttesek Nemzetközi Tanácsa) javaslatára nyilvánították Nemzetközi Műemléki Nappá, amelyet először 1984-ben ünnepeltek. Magyarország már a meghirdetés évében csatlakozott a kezdeményezéshez.

+ egy témábavágó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paraszolvencia.blog.hu/api/trackback/id/tr3017683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása