Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Nyugdíjba vonul a pribék (Gergényi nekrológja vagy mi)

2006.11.09. 01:05 paraszolvencia

Szeretnéd, ha ő lenne az apád?



kép drflash oldaláról






















  

     Megtette kötelességét a vén lakáj, Gyurcsány kedvenc vérebe, aki gazdijához hasonlóan akkor is képes volt hazudni, ha kérdezett. Most már elmehet. Megvédte a demokráciát, megvédte Gyurcsányt és barátait. Puhára fog esni, megpihen valamelyik őrző-védő cég igazgatói székében, szuvenírként pedig magával viszi Demszki kitüntetéseit, valamint a komcsik seggébe igen komfortosan berendezkedett Szadesz siratókórusának emlékcédéjét. Szóval így néz ki egy liberálzsaru, amiről Kuncze és üzletfelei fantáziálnak maszturbálás közben.

    A pökhendiség világbajnoka, a seggszagú komcsi csinovnyik prototípusa végre el, csak az erőszak ízére rákapott, láncaikról eloldott rendőrök fognak még egy darabig erőszakoskodni éjszakánként az igazoltatásoknál. 

     Búcsúzóul tekintsük meg a segghülye, ám a feljebbvalóik által felheccelt Gyurcsánykutyák lenyűgözően szakszerű intézkedését a Vértesaljai László jezsuita atyával televíziós felvételt megkísérlő lengyel televíziós stábbal. Sőt, már a senkiházi közterületesek is "rendőrként" kezdenek viselkedni.


http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=3785 


SEMMI HATALMAT SENKINEK!




index.hu:


Az SZDSZ szerint Gergényinek maradni kéne

Döntésének megváltoztatására kéri a nyugdíjazását kérő Gergényi Pétert budapesti rendőrfőkapitányt a Szabad Demokraták Szövetsége - közölte az MTI-hez szerda éjjel eljutatott közleményében Kuncze Gábor, a párt elnöke.

"A Szabad Demokraták Szövetsége, értesülve Gergényi Péter budapesti főkapitány visszavonulási szándékáról, mindenekelőtt szeretné megköszönni a Főkapitány Úrnak eddigi munkáját. Ugyanakkor arra kérjük, változtassa meg korábbi döntését, és vállalja továbbra is a budapesti rendőrség vezetését, mert a Magyar Köztársaságnak szüksége van elkötelezett és felkészült rendőri vezetőkre" - áll a közleményben.

"Az SZDSZ politikusai tudják, mit jelent a diktatúra és a diktatúra rendőrsége ellen fellépni, és tudják azt is, mit jelent a demokráciát védeni. Köszönjük a rendőröknek, hogy védik a köztársaság demokratikus rendjét" - tette hozzá Kuncze Gábor.

A közlemény hangsúlyozza - a demokratikus jogok védelmében - szakmai hibák feltárását, és kiemeli: ezekre az ezekre az esetekre hivatkozva nem lehet megkérdőjelezni a rendőrség október 23-i fellépésének jogosságát, a be nem jelentett tüntetések feloszlatásának indokoltságát.

"A rendőrség a törvényben előírt kötelességét teljesítette, amikor ezt megtette. Egyben visszautasítjuk azt a - némely híradásban szereplő - föltételezést, hogy Gergényi Péter budapesti főkapitány „vállalhatatlanná vált” volna az SZDSZ számára" - áll a közleményben.

"Az SZDSZ arra kéri az illetékes minisztert és a miniszterelnököt: fontolják meg, hogy elfogadják-e Gergényi Péter és más rendőri vezetők nyugdíjazási kérelmét. Úgy ítéljük meg, hogy munkájukra továbbra is szükség van a rendőrség cselekvőképességének fenntartása érdekében" - írta Kuncze Gábor.

 

 

hvg.hu:


A Vasprefektus meg a rozsda

Sokan várták már Gergényi Péter lemondását, mégis kisebb meglepetés, hogy megtörtént. Sejthetően nem hirtelen támadt fel benne a vágy a békés időskor iránt, inkább vezéráldozatának szánják őt a rendőrség sorozatos baklövései után.


Magyarországon szokás a lemondatott vagy lemondott személyeket megsajnálni, és az együttérzés sokszor elfedi, hogy az egykori főember (figyelem: felelős vezető) valójában miért is kényszerült távozni. Mielőtt Gergényit áldozati báránynak tekintenénk, szögezzük le a „Vasprefektus” végzetes hibákat követett el szeptemberben és októberben a budapesti rendőrök irányítása során. Személyes felelősség terheli azért, mert szeptember 18-án nem sikerült megvédeni a tévészékházat, és azért is, mert október 23-án a rendőrök – a törvényes tömegoszlatás örve alatt – brutálisan, a testi épségüket indokolatlanul veszélyeztető módon léptek fel több személlyel szemben is. És persze megengedhetetlen módon járt el, pontosabban nem járt el a Kossuth téri előbb be nem jelentett, majd sátortáborrá alakuló tiltakozással szemben. Ha valakinek "ennyi jó" kevés lett volna, annak csak meg kellett hallgatni Gergényi nyilatkozatait ahhoz, hogy az azzal kapcsolatos maradék illúziója is elvesszen, a főkapitány tudja, mit csinál és mit beszél.

Gergényi ugyanis október 23. után nem egyszerűen „kommunikációs hibákat vétett”, hanem rendőrállami módon nyilvánult meg. A legemlékezetesebb nem is az, amikor kiterjesztően „humánusnak” nevezte a rendőri fellépést, hanem az, amikor a rendőri erőszak konkrét eseteire vonatkozó bírálatokat azzal ütötte el, hogy az ügyészséghez lehet fordulni, de ő nem fog belső vizsgálatot tartani, mert emberei bátrak és kemények voltak. A rendvédelmi szervek munkatársai joggal várják el parancsnokaiktól, hogy kiálljanak mellettük, csakhogy a törvény biztosította kereteket még a bajtársiasság nevében sem lehet átlépni, márpedig Gergényinek – a sajtóban nyilvánosságra hozott tények alapján is – igenis belső vizsgálatot kellett volna elrendelnie. És persze ő is ismeri a rendőrségi panasz jogintézményét, amely szerint amennyiben az állampolgár panasszal él a rendőri intézkedéssel szemben, azt a parancsnoknak haladéktalanul ki kell vizsgálni, nem teheti meg tehát, hogy behunyja a szemét.

 

indymedia.hu

indymedia: rendőrállam dosszié

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paraszolvencia.blog.hu/api/trackback/id/tr1417479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása