Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Linkblog

67%-os rokkant fiatalt ítéltek elzárásra rendőrökkel szembeni "ellenállásért" és rendzavarásért

2006.10.28. 12:26 paraszolvencia

kuruc.hu:
67%-os rokkant fiatalt ítéltek elzárásra rendőrökkel szembeni "ellenállásért" és rendzavarásért...
(bíró: Rácz Sándor)

hirtv.hu
A rendőr-dandártábornok elismerte...

Elismerte a Rendészeti Biztonsági Szolgálat parancsnoka, hogy voltak kifogásolható rendőri intézkedések az október 23-i tömegoszlatásban. Dobozi József rendőr-dandártábornok egy internetes portálnak azt mondta: ő maga is látott ilyen felvételeket.

A parancsnok egy rendőrségi törvényre hivatkozva hangúlyozta: a kényszerítő eszközöket csak addig lehet alkalmazni, amíg az a célját el nem éri - a földön fekvő tüntetőt például nem szabad verni, vagy rugdosni. A dandártábornok hangsúlyozta, hogy a parancsnokoknak is felelősségük van abban, hogy az esetleges túlkapások észlelésekor intézkedjenek.

Arra a kérdésre ugyanakkor, hogy hogyan tudják majd felismerni a maszkos, azonosító jelzéssel nem rendelkező rendőröket, Dobozi csak annyit felelt, hogy megpróbálják azonosítani őket. A parancsnok belső tényfeltáró vizsgálatot rendelt el az ügyben. Közben már tizenhárman tettek feljelentést az ügyészségnél az október 23-án intézkedő rendőrökkel szemben - mondta el a Fővárosi Főügyészség szóvivője.


="MsoNormal" style="margin: 0in 0in 0pt;">index.hu (Gesztiben és bandájában nem lehet csalódni)

Nagy Imre az új Che

Populáris téma volt idén a Nagy Imre-Che Guevara párhuzam. Egy idős pár szótlanul próbálta leplezni, hogy nem érti a „NAGY” feliratú Nagy Imre-sablonrajzot vörös alapon, amin Nagy Imre Che-sapkát visel. Érthető a latin-amerikai forradalmár népszerűsége, a mostani fiatalok már biztos többet láttak Heineken üvegen vagy Che Guevara-pólón vörös csillagot, mint élőben. Ha Nagy Imre arca sármosabb és megjegyezhetőbb lenne, a ő lehetne a merchandizing magyar Che-je.

végezetül paragrafus:

"ha a jogellenesen összegyűlt, illetőleg jogellenes magatartást tanúsító tömeg a szétoszlásra irányuló rendőri felszólításnak nem tesz eleget, a Rendőrség az e fejezetben szabályozott kényszerítő eszközök alkalmazása mellett a tömeggel szemben a következő eszközt, illetőleg intézkedést alkalmazhatja:

a) vízágyút,

b) pirotechnikai eszközt, gumilövedéket,

c) ingerlőgázt,

d) elfogó hálót,

e) lóháton vagy járműkötelékben végzett kényszeroszlatást."

A paragrafus azt is tartalmazza, hogy ezen eszközök alkalmazására a tömeget előzetesen figyelmeztetni kell. Valamint: tilos a tömeget korlátozni a helyszínről történő eltávozásában.

 

szar a fűben: A tegnapi nyomtatott Népszabadságban egy hír sem volt a rendőri túlkapásokról.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paraszolvencia.blog.hu/api/trackback/id/tr1916785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása